АрхивЕто какво още каза той: Виждаме, че строителството на стадион Варна

...
АрхивЕто какво още каза той: Виждаме, че строителството на стадион Варна
Коментари Харесай

Около 50 млн. лв. вложени в строежа на стадион Варна до момента, 20 млн. трябват за завършването

Архив
Ето какво още сподели той: 

" Виждаме, че строителството на стадион Варна продължава. Казах го и предния път, че темповете не са предстоящите от нас, само че в последна сметка всичко опира до финансиране. Когато има пари и дейностите ще вървят. Що се отнася до завършването на стадиона и обезпечаването на необходимите средства за окончателното му довеждане докрай, мисля че момента с продажбата на парцели от апортираните общински терени в смесеното дружество сме завършили. Първото, което е продадено на Кауфланд -16 декара, и останалите, които бяха продадени на компанията реализатор на строителните действия, бяха незабавни и нужни за доизграждането на подземната част от оборудването. За нея настоявам, и поддържам с документи, че 2/3 от строителните действия са изпълнени към този миг.

Остава по-лесната част, която касае трибуните и игрището, и за която са нужни още към 20 млн.лв. Съвета на шефовете на спортния комплекс води съществени диалози с евентуални сътрудници вложители с цел да бъдат обезпечени средства в непосредствен период и строителството на стадиона да завърши. 

До момента към 50 млн.лв. са вложени в същинската част. Още към 20 млн.лв. са нужни за завършването. 

Има и спънки от предишното, които забавиха построяването на стадиона. Когато беше взето решение за това да не бъде изработен ремонт на стадиона, а напряко да се построи ново оборудване, тогава в изкопната част от дейностите бяха установени подпочвени води, за които настоявам че е било належащо да бъдат укрепени дотам, че да подсигуряват градежа на стадиона по-късно. Трябвало е да бъдат взети ограничения действително стадион Варна да не се окаже в зона на подпочвени води, които да основават съществени проблеми в бъдещото му прилагане.

А другояче спънките са до там, че от 2003 година до 2014 година по стадиона нищо не е правено. В този интервал са се водили едни дълги кореспонденции сред Община Варна и възможния сътрудник в този състезателен комплекс. Още през 2015 година, когато бях определен да бъда представител на Община Варна в сдружението направих един много изчерпателен отчет, в който съм описал всички събития, съпътстващи концепцията. Не желая да нося отговорност за неща, които са се случвали преди да бъда общински консултант и да съставлявам общината.

Стадион Варна се строи действително от края на 2014 година Ако финансовите параметри преди повече от 15 години са били едни, в този момент са разнообразни. Една торба цимент в този момент е три пъти по-скъпа, както и бензина. Затова не може в този момент да се разяснява за какво парите, които тогава са считали инвеститорите да вложат в градежа, през днешния ден не са задоволителни ", сподели Карбов.

Припомняме, че бъдещият състезателен комплекс ще има потенциал 22 600 души. Общата разгъната повърхност на цялото оборудване е 51 550 кв.м. От тях 23 130 кв.м са планувани за паркинг със 716 места.

Обектът ще има четири равнища. Първото е за футболно игрище, под земята паркинг, съблекални за играчите и треньорите им.

Предвидени са още зала за конференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, хранилища.

Президентската ложа, бизнес ложи, офиси, конферентни зали, зала за спортна гимнастика, фитнес и съблекални ще бъдат ситуирани на второ равнище. Ниво три е за заведения за бързо хранене, заведения за хранене, бизнес клуб и бар. Фитнес център с разгъната повърхност 817.6 кв.м ще има на четвъртото равнище. Седалките за публиката ще заемат 5086 кв.м. Инсталациите ще са на повърхност 7112 кв.м.

Комплексът ще бъде цялост от уреди, здания и инфраструктура, проектирани по най-модерни технологии, съчетаващи в себе си неповторим дизайн и впечатляващи архитектурни решения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР